Nyheder fra Gruppen

I weekenden d. 2-4. februar drog 3 tropsspejder og 5 klanspejder til Ribe for at deltage i årets vinterhike for at kæmpe mod 9 andre troppe og 5 andre klaner.
Vores tilstedeværelse blev bemærket og da spejderløbet var forbi blev troppen hædret for deres 3. plads, mens klanen tog en 2. plads.
Vinterhiken bød på opgaver i vand, på land og i Ribe domkirkes kirketårnm hvor der blev fundet koordinater, lavet kreative ting og lavet hønsesuppe, hvor hønen startede med at være levende.
Vinterhiken bød på små 50 km – alt gået i frostvejr.

Flere billeder fra vinterhiken kan findes her

Halvåret der gik i juniortroppen :D

Et nyt år begynder snart, og vi bruger i juniortroppen juleferien på at kigge tilbage på halvåret der gik. Halvåret har budt på mange interessante møder og spændende ture.

Efter sommerferien rykkede 12 spejdere op fra ulvene til juniortroppen og fordoblede næsten antallet af juniorspejdere. Vi brugte derfor de første møder på at få rystet spejderne sammen til en fælles juniortrop, og øve os i patruljelivet.

I løbet af efteråret er rigtig meget af tiden gået med de to mærker vi har taget, klar-dig-selv, og øksebeviset. Økser er en vigtig del af en spejders værktøjskasse og de skal derfor vide hvordan den virker bedst, og hvordan den plejes, så den bliver ved med at fungere.

Derudover har vi taget klar-dig-selv mærket. Dette er ligesom øksebeviset et nyt mærke for KFUM-spejderne. I forbindelse med mærket har vi skulle lære at sy, male, slå søm i, reparere cykler og meget mere. Forløbet sluttede med en tur til vores hytte Mammutlund, hvor vi fik brugt vores evner til at forbedre hytten, så den er endnu federe at komme på tur i næste gang!

Udover de tre forløb har halvåret også budt på enkeltstående møder hvor vi har pioneret, navigeret og undersøgt videnskaben på kryds og tværs. Her følger en masse billeder fra halvåret der er gået.

 

Vi i staben takker for et dejligt halvår, og glæder os til det næste.

Nu er der kun to måneder til spejdernes årlige loppemarked, det betyder at vi begynder at indsamle effekter der kan sælges. Ved loppemarkedet går alt overskud ubeskåret til vores daglige spejderarbejde og vores ture. Vi samler ind hver lørdag ved spejderhuset Isflagen fra 10-12 startende allerede nu på lørdag den 9/9-2017. Hvis man skulle ligge inde med noget vi kan sælge vil vi sætte meget stor pris på at modtage det. Er det for stort eller uhandy til at du kan flytte det selv, så ring til 60723274, så finder vi ud af noget.

Første spejdermøde efter sommer ferien

Tropspejderne havde første møde efter sommerferien. Vi var ude at sejle i kano på Lyngby sø. Her er lige et par billeder fra turen:

Halvåret der gik i juniortroppen! :D

Endnu et spændende halvår er gået hos 3. Lyngby gruppe. For vores juniortrop har det betydet en masse møder med fælles tema om at “gøre det selv”.

Hele januar gik med at lære en masse om førstehjælp, med fokus på de almindelige ulykker spejderne kunne være ude for i fritiden og hjemme. Vi fokuserede meget på hovedskader, forstuvninger, brækkede arme og ben, brændsår, overfladiske blødninger og naturligvis alarmering. Hele forløbet sluttede med førstehjælpsløb hvor vi havde fået hjælp fra ledere fra andre enheder og grupper, der kunne lukke sin indre skuespiller ud, og spejderne fik virkelig deres sag for med at redde så mange mennesker som muligt. I førstehjælpsforløbet havde vi også besøg af brandmand Per Aasbjerg som holdt en præsentation om ild og brandslukning hvorefter spejderne selv fik lov til at slukke ild både med pulverslukker og med brændtæppe. Alle spejdere gik hjem den aften med stort smil på!

I februar var vi på året Tour de BS. Inspireret af B.S. Christiansen handlede turen om at være udendørs til fods med oppakning på ryggen hele natten, mens der skulle løses opgaver. Det var koldt og krævende, specielt i februar måned, men alle spejderne var vokset 10 centimeter da vi kom hjem, de var godt nok seje!

Marts måned gik med at spejderne selv skulle forsøge at planlægge et spejdermøde. Det er noget man arbejder meget med når de rykker op til troppen, så det får lov en enkelt gang om året at planlægge et møde selv når de er juniorer.

Årets anden tur var et nyt koncept: Distriktsturnering. Junior- og tropspejdere fra hele distriktet mødtes en hel weekend og konkurrerede i spejderfærdigheder. Det var første gang vores juniorer var til konkurrence, og det var lidt svært at finde ud af at det virkelig var en konkurrence, men vigtigst af alt er at vi havde en god weekend, og så vinder vi konkurrencen næste gang 😉

Efter distriktsturneringen har vi fokuseret på at blive helt klar til årets sommerlejr. Vi har bygget spiseborde, slået telte op, lavet mad, og ikke mindst øvet os rigtig meget i at lave mad! Det hele kulminerede i årets sidste tur, hvor alt madlavning foregik over bål, natten blev tilbragt i  bivuak, og vi byggede et katapult af reb og rafter, både børn og voksne havde kæmpe smil.

Heldigvis er året ikke helt gået, om en lille måned drager alle de ældste spejdere mod Sønderjylland til årets sommerlejr: Spejdernes Lejr 2017, hvor 35.000 spejdere fra ind- og udland mødes og slår lejr i 9 dage, vi kan slet ikke vente!

Vi glæder os til næste sæson som starter med første møde mandag den 14. august klokken 18.30 i spejderhuset Isflagen.

For mere regulære opdateringer og billeder, så følg gerne med på gruppens Facebook side: https://www.facebook.com/3Lyngby/

Med ønsket om en god sommer fra juniorstaben følger her en masse billeder fra halvåret der er gået.

Førstehjælp i spejderhøjde

Vi hjælpes ad med at huske førstehjælpen

Brandslukning med tæppe

Pulverslukker

Pulverslukker

Pulverslukker

Motivation til B.S tur

Udendørs overnatning i februar

Spaghettipionering

Ja, det er ild Hannibal har i hånden

Vi øver telte

Patruljekasser pakkes og pakkes ud

Det er da hyggeligt at være leder

Avanceret spisebordsbygning

Mere ild!

 

Musikvideo til lejrsangen til Spejdernes Lejr

 

 

Musikvideoen til lejrsangen til Spejdernes Lejr, eller noget af den i hvert fald, blev her til aften optaget i Isflagen sammen med bæverne og troppen, samt nogle blå spejdere og pigespejdere fra Kgs. Lyngby og Østerbro. Alle, fra bævere over smutter og minier til tropsspejdere og ledere, havde det sjovt og vi tror resultatet bliver rigtig godt!

20170322_173218 20170322_175602 20170322_183901 20170322_195718 20170322_170601

Klan Mammut på Vinterhike 2017

Efter flere opfordringer tog klan Mammut endelig afsted på vinterhike. Vinterhike er en spejderkonkurrence som Assenbæk spejdercenter afholder, hvor der løses en masse opgaver, mens man bevæger sig mellem 40 og 50 km. Fredag eftermiddag tog 5 klanmedlemmer afsted mod Jylland for at vise de andre klaner hvor skabet skal stå.

Årets tema var jorden rundt på 80 dage med P. fogg og hans butler Jean Passepartout.

kl. 19:00 startede turen rundt om jorden på 2 dage med afgang i London med luftballon. I P. fogg’s ånd blev alle ankomst og afgangstider omhyggeligt noteret ned i klanens rejsedagbog. Rejsedagbogen står i klanlokalet og kan være et besøg vær.

De to dage bøde på mange sjove opgaver og koder. herunder et lille udpluk af billeder fra hiken.

Klar til at bygge en bro

Klar til at bygge en bro

Forklaring af hvordan koordinatsystemet UTM er opbygget.

Forklaring af hvordan koordinatsystemet UTM er opbygget.

Klan klar til ny opgave

Klan klar til ny opgave

Suppe med 10 indgredienser - men hvilke 10?

Suppe med 10 indgredienser – men hvilke 10?

Vi hjælper en egypter med at lave en sfinks

Vi hjælper en egypter med at lave en sfinks

Der pejles mellem punkter på kortet, så næste lokation kendes

Der pejles mellem punkter på kortet, så næste lokation kendes

Den helt store Sfinks produktion

Den helt store Sfinks produktion

Frisk til en tur langs Varde å

Frisk til en tur langs Varde å

Begejstringen er høj når Varde å krydses

Begejstringen er høj når Varde å krydses

Japansk maleri med naturmaterialer. Titel to huse på toppen af bakketoppe.

Japansk maleri med naturmaterialer. Titel to huse på toppen af bakketoppe.

Vandring langs varde å

Vandring langs varde å

Vores lille dampfærge, så vi kan sejle over stillehavet

Vores lille dampfærge, så vi kan sejle over stillehavet

Kran med taljetræk

Kran med taljetræk

Over søen på tømmerflåde

Over søen på tømmerflåde

Skønt at staben laver aftensmad til os og vi kan nyde bålet

Skønt at staben laver aftensmad til os og vi kan nyde bålet

Afslapning efter en dag med mange kilometer

Afslapning efter en dag med mange kilometer

Hakning af nyristede kaffebønner

Hakning af nyristede kaffebønner

Forberedelse af mexicansk morgenmad

Forberedelse af mexicansk morgenmad

Diamantproduktion og forhandling med andre hold

Diamantproduktion og forhandling med andre hold

Fremstilling af diamanter

Fremstilling af diamanter

Den sidste gåtur til Tirstrup station

Den sidste gåtur til Tirstrup station

Stemnings billede

Stemnings billede

På afveje i en juletræsplantage

På afveje i en juletræsplantage

De dystende klaner 3 styk.

De dystende klaner 3 styk.

Vi viste hvor skabet skulle stå!

Vi viste hvor skabet skulle stå!

Vinder med 137 point mod 129 point til nr. 2 og nr. 3

Vinder med 137 point mod 129 point til nr. 2 og nr. 3

Vinder af vinterhike 2017 - jorden rundt på 2 dage

Vinder af vinterhike 2017 – jorden rundt på 2 dage

Halvåret der gik i Juniortroppen :D

Så nåede vi nytår, og og som så mange andre, vil vi i juniortroppen også bruge denne mulighed for at se tilbage på det forløbne halve år, og vise et par billeder.

Året startede med at vi fik hele 12 nye børn i juniortroppen, så der blev arbejdet rigtig meget med teambuilding og holdånd, for at de 3 der ikke var rykket op, også blev en del af den nye juniortrop. Vi brugte faktisk en hel måned på at børnene fik en ordentlig introduktion til deres patruljer, hvilket er en meget vigtig kompetence, også i deres videre spejderliv.

Da børnene var blevet rystet godt og grundigt sammen i deres patruljer gik vi hurtigt videre og skulle bruge dette. Det blev brugt til hele tre møders madlavning som sluttede med en tur til 3. Lyngby gruppes spejderhytte Mammutlund, hvor der blev lavet mad til den helt store guldmedalje i en hel weekend. Lørdag aften stod den på et festmåltid med hele fem(!) retter som børnene havde stået for at få lavet hele dagen. Dette overdådige måltid inkluderede både brushcetta, suppe, grubesteg, chokolademousse og hjemmelavet is. Selv natløbet på den tur handlede om mad, så der var vidst ingen der gik sultne i seng!

Som et afbræk på alle de klassiske spejderfærdigheder, havde vi i løbet af oktober måned et kanon forløb omkring religion, tro, overtro, næstekærlighed og andre mennesker. Vi brugte lang tid på at sætte os ind i hvordan andre mennesker tænker og føler, og hvordan man viser hensyn og passer på hinanden. I løbet af disse møder var det også tid at fejre Halloween, så børnene var klædt ud, vi diskuterede overtro, men ikke så meget at de ikke kunne synes at et hjemsøgt hus var lidt farligt. Forløbet sluttede med at vi besøgte en moske i København NV, hvor Aiysha tog imod os, viste os rundt, snakkede om Islam og forskelle og ligheder med kristendommen, på et niveau hvor børnene var helt med, og det var fantastisk at opleve hvor interesserede børnene var for lighederne og forskellighederne som Aiysha kunne fortælle om.

 

Det sidste forløb vi havde, gik vi tilbage til de klassiske spejderfærdigheder, og skulle lære at finde vej. Kort og kompas i bedste spejderstil, men vi diskuterede og efterprøvede selvfølgelig også andre metoder, som man jo gør som spejder. Dette sluttede med at børnene selv skulle finde vores hytte Polarhytten da vi skulle på juleweekend med resten af gruppen.

Alting dette halvår er selvfølgelig ikke kun gået op i disse tre emner, der har også været møder ind imellem hvor det kun går op i leg, for selvom man er blevet 10-12 så er det bedste altså stadig når færdigheder kan leges ind.

 

Alt i alt har det her halvår virkelig været godt.  Det er tydeligt som spejderledere at børnene virkelig er vokset med det ansvar de får når de kommer i juniortroppen. Derfor vil vi meget gerne sige tusind tak for lån af jeres søde børn, vi glæder os rigtig meget til at se dem til alle hverdagens møder, og til at have dem med på endnu flere ture!

Vi glæder os i juniorstaben til at få startet på det nye halvår, som bliver mindst lige så spændende som det forgangne. Det kommende halvår skal vi nemlig arbejde rigtig meget med at tænke selv, bruge kompetencer man tidligere har lært, og huske at benytte sig af hinandens kompetencer.

 

Sidst men ikke mindst ønsker vi et godt og lykkebringende nytår!

De bedste hilsener fra Juniorstaben

 

Hvis man ønsker at følge vores ugentlige spejderarbejde opdaterer vi jævnligt gruppens Facebook-sider med små historier og billeder fra møderne.

Så er en sjov, hyggelig og god juleweekend overstået.
Vi takker endnu engang for lån af jeres børn.

Billederne taler for sig selv

Ulvenes gåtur til polarhytten
IMG_7398-1

IMG_7400-2

IMG_7401-3

IMG_7403-4

IMG_7404-5

IMG_7405-6

IMG_7406-7

IMG_7408-8

IMG_7410-9

IMG_7412-10

IMG_7413-11

IMG_7415-12

IMG_7417-13

IMG_7418-14

IMG_7419-15

IMG_7421-16

IMG_7424-18

IMG_7425-19

IMG_7428-20

IMG_7430-21

IMG_7433-22

IMG_7440-23

IMG_7447-24

IMG_7449-25

IMG_7450-26

IMG_7452-27

IMG_7454-28

IMG_7457-29

IMG_7459-30

IMG_7465-31

IMG_7470-33

IMG_7473-34

IMG_7479-36

IMG_7483-37

IMG_7484-38

IMG_7493-40

Julehygge i polarhytten

IMG_7509-42

IMG_7513-43

IMG_7518-45

IMG_7526-49

IMG_7527-50

IMG_7529-51

IMG_7531-52

IMG_7532-53

IMG_7539-54

IMG_7541-55

IMG_7543-56

IMG_7548-57

Uddeling af årsstjerner

IMG_7554-58

IMG_7564-59

IMG_7568-60

IMG_7571-61

IMG_7580-63

Lejrbål

IMG_7592-64

IMG_7598-65

IMG_7599-66

IMG_7600-67

IMG_7603-68

Formiddagsløb

IMG_7607-70

IMG_7608-71

IMG_7609-72

Weekendtur for tropspejderne

Tropspejderne var på weekendtur d. 30 september – 2 oktober, her er der et par billeder af hvad vi gik rundt og lavede.

Første dag kig med afslapning, efter de havde gået fra stationen. Der blev spist morgenmad og spillet opvaske spil dagen efter.

14536580_10210720666240752_1225202339_o 14551066_10210720667560785_820600941_o 14585804_10210722415444481_1729397237_o 14599957_10210720666000746_244978741_o

 

Anden dagen gik med lagkage løb hvor spejderne var rundt på forskellige poster rund i Strøby Egede

14536511_10210720665640737_1912229930_o 14536550_10210720667160775_1665676368_o 14536869_10210720664800716_1417436164_o 14550617_10210489774139270_1934594811_o 14551032_10210489774099269_85800998_o 14571986_10210720665720739_1781548676_o 14600506_10210720665680738_941143471_o 14618835_10210722401004120_793537422_o

Imens spejder var ude og gå afprøvede lederne nye metoder at puste sæbebobler.

14550847_10210489772259223_1577229963_o 14599812_10210722415564484_390174111_o 14599879_10210720666760765_571613478_o14572661_10210722400684112_1646954112_o

Efter lagkage løbet skuller der laves lagkage, ja af forskellig kvalitet.

14522559_10210489773859263_776157723_o 14551109_10210489773739260_1994262366_o

 

Til aftensmad var der polled pork. Efterfulgt af hygge og film.

Om søndagen var spejderne ude og samle ind til røde kors.

14585693_10210720665400731_427988076_o

Alt i alt en rigtig hyggelig tur.

 

//Tropsstabben

 

Udskriv