Endnu et spændende halvår er gået hos 3. Lyngby gruppe. For vores juniortrop har det betydet en masse møder med fælles tema om at “gøre det selv”.

Hele januar gik med at lære en masse om førstehjælp, med fokus på de almindelige ulykker spejderne kunne være ude for i fritiden og hjemme. Vi fokuserede meget på hovedskader, forstuvninger, brækkede arme og ben, brændsår, overfladiske blødninger og naturligvis alarmering. Hele forløbet sluttede med førstehjælpsløb hvor vi havde fået hjælp fra ledere fra andre enheder og grupper, der kunne lukke sin indre skuespiller ud, og spejderne fik virkelig deres sag for med at redde så mange mennesker som muligt. I førstehjælpsforløbet havde vi også besøg af brandmand Per Aasbjerg som holdt en præsentation om ild og brandslukning hvorefter spejderne selv fik lov til at slukke ild både med pulverslukker og med brændtæppe. Alle spejdere gik hjem den aften med stort smil på!

I februar var vi på året Tour de BS. Inspireret af B.S. Christiansen handlede turen om at være udendørs til fods med oppakning på ryggen hele natten, mens der skulle løses opgaver. Det var koldt og krævende, specielt i februar måned, men alle spejderne var vokset 10 centimeter da vi kom hjem, de var godt nok seje!

Marts måned gik med at spejderne selv skulle forsøge at planlægge et spejdermøde. Det er noget man arbejder meget med når de rykker op til troppen, så det får lov en enkelt gang om året at planlægge et møde selv når de er juniorer.

Årets anden tur var et nyt koncept: Distriktsturnering. Junior- og tropspejdere fra hele distriktet mødtes en hel weekend og konkurrerede i spejderfærdigheder. Det var første gang vores juniorer var til konkurrence, og det var lidt svært at finde ud af at det virkelig var en konkurrence, men vigtigst af alt er at vi havde en god weekend, og så vinder vi konkurrencen næste gang 😉

Efter distriktsturneringen har vi fokuseret på at blive helt klar til årets sommerlejr. Vi har bygget spiseborde, slået telte op, lavet mad, og ikke mindst øvet os rigtig meget i at lave mad! Det hele kulminerede i årets sidste tur, hvor alt madlavning foregik over bål, natten blev tilbragt i  bivuak, og vi byggede et katapult af reb og rafter, både børn og voksne havde kæmpe smil.

Heldigvis er året ikke helt gået, om en lille måned drager alle de ældste spejdere mod Sønderjylland til årets sommerlejr: Spejdernes Lejr 2017, hvor 35.000 spejdere fra ind- og udland mødes og slår lejr i 9 dage, vi kan slet ikke vente!

Vi glæder os til næste sæson som starter med første møde mandag den 14. august klokken 18.30 i spejderhuset Isflagen.

For mere regulære opdateringer og billeder, så følg gerne med på gruppens Facebook side: https://www.facebook.com/3Lyngby/

Med ønsket om en god sommer fra juniorstaben følger her en masse billeder fra halvåret der er gået.

Førstehjælp i spejderhøjde

Vi hjælpes ad med at huske førstehjælpen

Brandslukning med tæppe

Pulverslukker

Pulverslukker

Pulverslukker

Motivation til B.S tur

Udendørs overnatning i februar

Spaghettipionering

Ja, det er ild Hannibal har i hånden

Vi øver telte

Patruljekasser pakkes og pakkes ud

Det er da hyggeligt at være leder

Avanceret spisebordsbygning

Mere ild!