- 3. Lyngby Gruppe - https://3lyngby.dk -

Halvåret der gik i Juniortroppen :D

Så nåede vi nytår, og og som så mange andre, vil vi i juniortroppen også bruge denne mulighed for at se tilbage på det forløbne halve år, og vise et par billeder.

Året startede med at vi fik hele 12 nye børn i juniortroppen, så der blev arbejdet rigtig meget med teambuilding og holdånd, for at de 3 der ikke var rykket op, også blev en del af den nye juniortrop. Vi brugte faktisk en hel måned på at børnene fik en ordentlig introduktion til deres patruljer, hvilket er en meget vigtig kompetence, også i deres videre spejderliv.

Da børnene var blevet rystet godt og grundigt sammen i deres patruljer gik vi hurtigt videre og skulle bruge dette. Det blev brugt til hele tre møders madlavning som sluttede med en tur til 3. Lyngby gruppes spejderhytte Mammutlund, hvor der blev lavet mad til den helt store guldmedalje i en hel weekend. Lørdag aften stod den på et festmåltid med hele fem(!) retter som børnene havde stået for at få lavet hele dagen. Dette overdådige måltid inkluderede både brushcetta, suppe, grubesteg, chokolademousse og hjemmelavet is. Selv natløbet på den tur handlede om mad, så der var vidst ingen der gik sultne i seng!

[1] [2] [3] [4]

Som et afbræk på alle de klassiske spejderfærdigheder, havde vi i løbet af oktober måned et kanon forløb omkring religion, tro, overtro, næstekærlighed og andre mennesker. Vi brugte lang tid på at sætte os ind i hvordan andre mennesker tænker og føler, og hvordan man viser hensyn og passer på hinanden. I løbet af disse møder var det også tid at fejre Halloween, så børnene var klædt ud, vi diskuterede overtro, men ikke så meget at de ikke kunne synes at et hjemsøgt hus var lidt farligt. Forløbet sluttede med at vi besøgte en moske i København NV, hvor Aiysha tog imod os, viste os rundt, snakkede om Islam og forskelle og ligheder med kristendommen, på et niveau hvor børnene var helt med, og det var fantastisk at opleve hvor interesserede børnene var for lighederne og forskellighederne som Aiysha kunne fortælle om.

 

Det sidste forløb vi havde, gik vi tilbage til de klassiske spejderfærdigheder, og skulle lære at finde vej. Kort og kompas i bedste spejderstil, men vi diskuterede og efterprøvede selvfølgelig også andre metoder, som man jo gør som spejder. Dette sluttede med at børnene selv skulle finde vores hytte Polarhytten da vi skulle på juleweekend med resten af gruppen.

[5] [6] [7]

Alting dette halvår er selvfølgelig ikke kun gået op i disse tre emner, der har også været møder ind imellem hvor det kun går op i leg, for selvom man er blevet 10-12 så er det bedste altså stadig når færdigheder kan leges ind.

[8] [9] [10]

 

[11]

Alt i alt har det her halvår virkelig været godt.  Det er tydeligt som spejderledere at børnene virkelig er vokset med det ansvar de får når de kommer i juniortroppen. Derfor vil vi meget gerne sige tusind tak for lån af jeres søde børn, vi glæder os rigtig meget til at se dem til alle hverdagens møder, og til at have dem med på endnu flere ture!

Vi glæder os i juniorstaben til at få startet på det nye halvår, som bliver mindst lige så spændende som det forgangne. Det kommende halvår skal vi nemlig arbejde rigtig meget med at tænke selv, bruge kompetencer man tidligere har lært, og huske at benytte sig af hinandens kompetencer.

 

Sidst men ikke mindst ønsker vi et godt og lykkebringende nytår!

De bedste hilsener fra Juniorstaben

 

Hvis man ønsker at følge vores ugentlige spejderarbejde opdaterer vi jævnligt gruppens Facebook-sider med små historier og billeder fra møderne.